RD Open , Октомври 2017

RD Open , Октомври 2017

Во организација на тенискиот клуб ТК Неготино, под покровителство на компанијата Revolution Development, во периодот од 20-22 Октомври 2017, се одржа тениски турнир во повеќе категории.

RD Open Јуниори: Победник – Филип Панов, Финалист – Матеј Петрески
RD Open Јуниорки: Победник – Благица Наумовска, Финалист – Кристина Јованова
RD Open Сениори Двојки: Победници – Стефан Коцев / Томи Пандазиев, Финалисти – Марјан Ушинов / Бојан Плешков
RD Open Родител / Дете: Победници – Мицеви Лазар Ивана, Финалисти – Наумовски Дејан Благица

Турнирот во Двојки Сениори и турнирот Родидел / Дете беше од хуманитарен карактер, средтствата беа донирани за малата Николија Динова од Неготино.

ТК Неготино и компанијата “Revolution Development” им се заблагодарува на сите учесници за масовното учество на овој хуманитарен настан, благодарност до сите за нивната хуманост, а воедно и честитки за најуспешните.